Snikstart på våren

Denne siste rare, vårlige uka i januar har vært en kraftig påminnelse om at det allerede er på tide å begynne å så de tidligste/treigeste frøa, planlegge frøbestillinger, pønske ut plasseringer, og få oversikt over ting som må gjøres ute før gresset begynner å gro.

Jeg prøvde meg for aller første gang på å så chili i fjor, jeg fikk et par frø på Majobos fine frøkurs (anbefales!) og tenkte det var verdt et forsøk.  Dette var i slutten av februar, men likevel tok det 5-6 måneder før første blomst kom, og det var bare å glemme å få så mye som et eneste kart før det ble for kaldt ute. Jeg plasserte nok ikke chiliplantene på de smarteste stedene. De sto for kaldt mens de spirte, og da de ble flyttet ut tenkte jeg for mye på vindbeskyttelse og for lite på at de skal ha masse sol. Jeg har en annen plan i år som jeg har mer tro på!
Enkelte chilientusiaster starter allerede i romjula, men da man ha plantelys. Dette er et kapittel for seg, og noe jeg definitivt kommer tilbake til. 😉
Du finner en fin guide til hvordan man dyrker chili her.

En annen nyttig erfaring fra Majobos såkurs var at jeg innså at salat er fin å dyrke innendørs! Jeg beitet på vindussalaten min hele våren, helt til den gikk i stokk. Salat vil ha det relativt kaldt og lyst når den spirer, så mitt sørvendte, enorme stuevindu uten panelovn under er visst et perfekt salathabitat. 🙂

DSC03558-a

 

Legg igjen en kommentar